Quakamole sousu

"Guakamole" sözünün əsli avokadoların min illərdir becərildiyi Meksikadır. Ad iki Aztek Nahuatl sözündən - ahuacatl (avokado) və molli (sous) sözlərindən götürülmüşdür. Quakamole hazırlamaq üçün yalnız yetişmiş avokado və duz lazımdır. Bundan sonra bir az laym və ya limon suyu (bir neçə damcı) avokadonun zənginliyini tarazlaşdırmağa kömək edəcəkdir. İstəsəniz doğranmış keşniş, çilis, soğan və ya pomidor əlavə edin.

10 dəq.

Tərkibi:

Yetişmiş avokado
2
Duz
1/4 çay qaşığı
Laym və ya limon
1 çay qaşığı
Doğranmış qırmızı soğan və ya incə dilimlənmiş yaşıl soğan
2-4 xörək qaşığı
Pomidor
2/1