
Əvəlikli çəkmə aşı
Proses: əvəlik qayçı ilə doğrandıqdan sonra çubuqları təmizlənib ilıq suda yaxşıca yuyulur və sonra suyu sıxılır, mərciməklər təmizlənib yuyulur və suda bişirilir, yumru düyü yuyulur və 15 dəqiqəlik soyuq suda isladılır. Soğan yağsız şəkildə öldürülür, sonra üzərinə quzu ətinin qovurması atılır Soğanlar qızaranda üzərinə alça qurusu, əvəlik, bişmiş mərci və yumru düyü atıb təqribən 10-15 dəqiqə qovrulur. Sonra üzərinə çıxana qədər ət suyu tökülür, orta atəşdə suyu çəkilənə qədər bişirilir. Suyu çəkiləndə ortalarına oyuq açılır, yağı azdırsa yağ əlavə edib 40 dəqiqəlik vam odda dəmə qoyulur. Qazanın altına dəmir qoymağı unutmayın.
1 saat 20 dəqiqə
Ингредиенты:
Soğan
3 ədəd
Əvəlik
Zövqə uyğun
Yaşıl mərci
2/3 stəkan
Yumru düyü
2 stəkan
Alça qurusu
4 ədəd
Ət suyu
Üzərinə çıxana qədər
Duz və istiot
Zövqə uyğun
Sarımsaqlı qatıq
Zövqə uyğun