Souslu qarabaşaq

Hazırlanma qaydası: Çəkilmiş dana ətinə, rəndələnmiş və suyu süzülmüş soğan, suxari, yumurta, duz, istiot, paprika və sarımsaq tozu əlavə edib yaxşıca yoğurun. Daha sonra əlinizi yağlayıb kiçik köftələr düzəldin. Qarabaşağı orta odda ara sıra qarışdıraraq 35-40 dq bişirin. Köftələri qızğın yağda 5-6 dq bişirin. Ardıyaca üzərinə bibəri əlavə edib daha 11-12 dq ara-sıra qarışdıraraq bişirin. Sonra üzərinə sarımsaq və sousu əlavə edib 5-6 dq bişirib ocaqdan alın. Süfrəyə servis edərkən üzərinə şüyüd və ya göy soğan əlavə edə bilərsiniz.

1 saat 5 dəqiqə

Tərkibi:

Farş

300 q

Soğan

1 ədəd

Duz

1 çimdik

İstiot

1/2 çay qaşığı

Paprika

1/2 çay qaşığı

Sarımsaq tozu (və ya sarımsaq)

1/2 çay qaşığı (1-2 diş)

Suxari

2 dolu xörək qaşı

Yumurta

1 ədəd

Bibər

1 ədəd

Sarımsaq

2 ədəd

Şüyüd

1 dəstə

Tomat pastası

1/2 xörək qaşığı

Ketçup

3 xörək qaşığı

Soya sousu

2 xörək qaşığı

Alma sirkəsi

2 xörək qaşığı

Su

4 stəkan

Qarabaşaq

2 stəkan (450 q)

Kərə yağı

50 q